Flashback Missie Lesbos – Dag 5

Vandaag hebben we tot 23.30 uur de tijd, want dan pas begint onze dienst bij Oxy. We rijden naar Eftalou en helpen de mensen die aan het wachten zijn op een bus die hen naar Oxy brengt.

Zo ontmoeten we een Christelijk gezin uit Syrie. Ik heb nog steeds een hoop draagdoeken en zakken in de auto liggen en ik besluit alles neer te leggen op de zeiltjes die op de grond liggen met dozen met droge kleren en schoenen. Van sommige doeken snap ik ook niet hoe ze vastgeknoopt moeten worden, dus ik houd me bij de voor mij bekende soorten. Familie Saied is in grote getale gearriveerd. Ze zaten op een klein yacht dat net buiten Eftelou aan wal raakte. De oudste broer van deze familie was de aangewezen kapitein en hielp de mensen van boord, zorgde dat de tassen aan wal kwamen en stapte zelf pas als laatste van de boot af. Dit alles hebben zij zelf vastgelegd en staat ergens op hun Facebook.

Ik geef een draagzak aan 1 van de broers die een klein kindje op de arm heeft.

Nanda

Public relations - Family on a Mission