Flashback Missie 8 – Duinkerke

FoaM Flashback 8

#‎Missie Warmte boxen en een warme maaltijd

Zondag ochtend ochtend om 4:30 is Family on a Mission & vrouwen in actie voor vluchtelingen vertrokken met twee volle bussen, een bus volgeladen met heerlijke warmte pakketten en een bus volgeladen met heerlijke warme maaltijden.

Op naar Duinkerke, eindelijk even rust om bij te komen want wauw! Door onze noodkreet stond in vier dagen tijd alles op zijn kop door alle donaties die massaal binnen zijn gekomen nogmaals super bedankt het voelde zo fijn dat #‎Foam & #‎Viavv zelf alles nieuw,schoon en warm konden inkopen voor de kinderen. Het was onze eerste warme voedsel distributie dus dit was extra spannend één ding was zeker wij hadden genoeg mee genomen!!

9:00 –Aangekomen in Duinkerke.
De reis is goed verlopen er was geen grenscontroles meer.
Bij aankomst hebben wij onze auto’s geparkeerd en zijn we het kamp opgelopen om ons te oriënteren.
Bij de poort konden we naar een tas controle doorlopen. Het eerste wat ik voelde was koude modder in mijn laarzen ze waren stuk maar ik kon niet meer terug hoe veder je het kamp in kwam hoe veder je wegzakte in de modder soms wel tot aan je scheenbenen ik heb letterlijk de hele dag met modder voeten gelopen. Maar goed wat heb ik te klagen.

We lopen met het team door en als moeder zijnde valt je ogen meteen op de kleine kindjes je maakt een praatje met ze je speelt met ze en dan tover je voor heel even een glimlachje op hun gezichtje. We lopen veder en delen tickets uit voor de warmte boxen zodat we een kleine schatting kunnen maken over de hoeveelheid kinderen. De beelden van het kamp liegen er niet om! Het kamp is er vreselijk aan toe!

We lopen de tentjes af overal hoor je gehuil uit de tentjes komen het doet pijn maar op dat moment moet je sterk blijven om zoveel mogelijk te bereiken met het doel waarvoor wij zijn gekomen. We vertellen de kindjes dat we lekkere warme spullen bij ons hebben en met de ticket (ook zonder) een pakket kan worden opgehaald en dat ze dan lekker kunnen komen eten.
Na contact te hebben gehad met de organisatie’s vanuit het kamp konden wij een entree pas bemachtigen. Na de politie controle van de bus mochten de tenten helaas het kamp niet op maar dit liet ons niet tegen houden.
Om 11:00 konden wij de keuken installeren al gauw stond het vol met mensen. De soep pannen werden op de gasbranders verwarmd de pistooltjes,gekookte eieren en dadels vlogen weg er werd gepakt wat ze pakken konden zodat ze het eten konden verdelen met de familie die achterblijven in hun tent omdat de mensen zo min mogelijk door het kamp willen lopen met name de vrouwen en kinderen.

Dit was ook goed te merken bij de warmte pakketten distributie de opkomst was daarom minder dan verwacht maar niet getreurd we zijn uiteindelijk personal droppings gaan uit zetten en zo hebben wij nog vele warmte boxen kunnen uitdelen. De overige pakketen gaan wij zsm verder uit delen aan de kinderen in Duinkeren en ook in Calais.
De kinderen waren erg blij met de warmte ze rende dan ook snel naar hun tent om het onmiddellijk aan te doen en kwamen dit dan trots laten zien geweldig!!

17:30 Begon het donker te worden en besloten we de keuken op te ruimen.
De laatste broodjes werden mee genomen, en door de vele donatie van lekkere soep bleef er nog over, wij hebben een aantal emmers via een personal dropping kunnen weg geven aan de gezinnen en de overige emmers soep zijn gedoneerd aan de vluchtelingen opvang in de Marnixstraat en daarnaast vele belegde en dadels ook hier waren de mensen in de opvang erg blij mee.

Het was een zeer verwarmde liefdevolle missie!!
Lieve leden, door jullie zijn er zoveel mensen voorzien van een rijkelijke maaltijd. En zoveel kindjes zullen in een warme outfit gaan slapen.

Het voelde zo goed op dat moment dat je weet dat vele mensen geen honger lijden voor deze dag en morgen nog een lekkere warme soep zullen eten. Het moment dat je wegrijdt en je meteen zorgen maakt voor de volgende dag! En daarom geven wij nooit op en zullen wij blijven terug komen!
United we stand

Family on a Mission & Vrouwen in actie voor vluchtelingen.

Samantha

Missie officier - Family on a Mission