Voetballen en koekjes

20150928_132208

Vanmorgen belde Barry naar Huijg Sport Haarlem met de vraag of ze onze missie willen steunen door middel van het doneren van enkele voetballen. Ze zeiden: “JA!”. Rond de middag konden we 4 supermooie voetballen ophalen, die we vervolgens meteen naar Amsterdam hebben gebracht. Mijn vriendje van 8, Abdulhadi (vandaag kreeg ik de indruk dat dit de goede uitspraak zou moeten zijn, maar verbeter me als ik er naast zit!), heb ik eindelijk de beloofde voetbal kunnen geven. Zijn ogen vulden zich met blijdschap en plezier, die van zijn vader ook.

In samenwerking met het Leger des Heils, Venzo en Swazoom wordt er een speelkamer gerealiseerd op de 10e verdieping. Vandaag zijn we (Barry en ik) hier gaan kijken om te inventariseren wat we kunnen doen. We hebben al contact met een speelgoed importeur die graag speelgoed beschikbaar wil stellen voor deze kinderen! Nu nog een bedrijf die opbergmeubels voor het speelgoed kan verzorgen, zodat de ruimte ook netjes en georganiseerd kan blijven. Iemand tips?

Vandaag hebben we wat bellenblaas en speelgoed uit ons eigen huis en de voetballen van Huijg Sport Haarlem uitgedeeld. Hier een impressie. Dat mannetje die mij een kus geeft wilde niet dat ik wegging, net als dat andere jongetje en zijn zusje. “No go, no go, I love you”, zei hij. Charmeur!

IMG-20150928-WA0004IMG-20150928-WA0001IMG-20150928-WA0005

Ik had verpakte koekjes meegenomen voor de kindjes, maar blijkbaar ietwat veel. Sta ik dan, met nog 15 verpakte sultana’s.  Omdat wij moesten gaan wilde ik toch nog graag mensen blij maken met de koekjes, dus in de volle lift naar beneden vroeg ik of de 2 jongetjes die naast ons stonden een koekje wilden. “No, thank you”, was de reactie, vertaald door 1 van de aanwezige volwassenen. Misschien iemand anders? Je moet weten, de lift gaat erg traag, stopt bijna op iedere verdieping, waar mensen in- of uitstappen, dus onze weg van verdieping 10 naar BG duurde enkele minuten. Iedereen die en-route instapte vroeg ik of ze een koekje wilden, en ik geloof dat ik aan 5 of 6 mensen een pakje heb kunnen slijten. Op een gegeven moment stapt er een ietwat forse vrijwilliger de lift in. Een Syrische man zegt: “Would you like a Cookie?”, waarop we allemaal in lachen uitbarsten! Heerlijk momentje!

Morgen ochtend overleg met Venzo en Swazoom over de speelkamer, ik kijk ernaar uit, want deze ruimte moet echt een feestje worden voor al deze lieverds!

Nanda

Public relations - Family on a Mission