Flashback Missie Lesbos – Dag 2

Het is maandagochtend. Voor zover we gehoord hebben zijn er nog steeds geen boten onderweg. We zijn aanwezig om 9 uur bij de Captain’s Table. We kregen een briefing over het hoe en wat met betrekking tot het werk op de verschillende plaatsen.  Ook de Do’s en Don’ts kwamen voorbij!

  • Niet huilen waar vluchtelingen bij zijn (jouw situatie is nooit zo slecht als die van hen)
  • Blijf altijd rustig, dat helpt anderen rustig worden- ga niet staan zwaaien, dan weet de bestuurder van de boot niet waar hij moet landen! Heel verwarrend.
  • Als je aan het water staat, lach naar de mensen en verwelkom ze hartelijk
  • Niet klappen als de boot nog niet leeg is want dan springen mensen in het water uit enthousiasme. En het is de bedoeling dat ze zo droog mogelijk blijven!

Na de briefing zijn we naar Kalloni gegaan om een simkaart te kopen en boodschappen te doen. Op de terug weg zagen we een wei vol lammetjes. Stanley stopte even zodat ik een foto kon maken van die blije spring-in-t-veldjes. Toen zag ik ineens dat er een vast zat tussen de 2 hekken in.  Geitje bevrijd en toen snel terug.

Door duurde al met al wat langer dan gepland en daardoor waren we pas tegen 3 uur weer terug in Molyvos. We zouden kleding gaan sorteren in Anastasia House. Dus ietwat laat arriveren we daar en gaan er aan de slag.  Wat ligt er veel!  Helaas ook veel onbruikbare spullen,  want mensen doneren toch soms hun rommel. Gelukkig worden ook nieuwe,  prima tweedehands spullen en zelfs speciaal voor een vluchteling gemaakte spullen gedoneerd! Zo mooi dat mensen er dan een speciaal briefje bij doen!😍

 

20151123_171623
Het uitzicht vanaf de opslag ruimte Anastasia House

20151123_165516
Zo lief!

20151123_144831
Geitje bevrijd 🙂

Nanda

Public relations - Family on a Mission